Op de rode loper werd ik ontvangen met een glas prosecco op een landgoed in de buurt van Waalwijk. Ik keek om me heen en tot mijn verbazing ontmoette ik Cruella de Vil, Charlie Chaplin, Samson en Gert, Kees Flodder en wow… Amy Winehouse! De start van het koorweekend had de hype die ik al had opgevangen in de drie maanden dat ik pas bij Jokolo zong, onmiddellijk waargemaakt.

Zelf had ik voor het thema Hall of Fame mijn beste gereedschap uit de kast getrokken (en om veiligheidsredenen mijn zaag en ladder thuisgelaten), een speciaal mutsje opgezet, een geel shirt aangetrokken en mijn stem een toontje verlaagd om Ajeto te zeggen tegen mijn Buurman! We hadden het hele weekend de grootste lol in onze rol: Wat konden we slopen repareren? Konden we bierflesjes openen met ons gereedschap? Komt voor mekaar, Ajeto buur!

Toen iedereen wat was bijgekomen van de ontmoetingen met ware artiesten en andere fanwaardige figuren, was het tijd om linnen tassen in thema te versieren; waar iedereen hun ik-ben-niet-creatief-maar-het-is-toch-wel-erg-mooi-geworden energie in kwijt kon (ongeveer hetzelfde als: ik-denk-dat-ik-het-tentamen-niet-heb-gehaald-oh-ik-heb-een-9,5). Alhoewel, mijn Buurman had wel een lugubere sfeer gecreëerd op zijn tasje. Tijd voor een paar biertjes.

Met brakke koppies zette iedereen zich de volgende dag razend enthousiast (maar dan ook écht razend enthousiast) in bij het grote paparazzispel in het dorp. Hierbij moesten we in teams zo snel mogelijk de verstopte sterren zoeken die we met een papieren kaart moesten vinden. Het heette niet voor niets het paparazzispel: we konden zo vanuit auto’s geflitst worden of er zat wel iemand in de bosjes om ons heel sneaky vast te leggen. En dat waren punten aftrek.

Na elkaar goed opgejaagd te hebben, scheurden we met een volle buik naar een strandje om te luieren. Of ja, ik had mijn handdoek nog niet uitgestald, of deze energieke groep rent onmiddellijk het water in om met een bal over te gooien en met elkaar te stoeien. Terug bij onze plek volgde een pubquiz met allerlei Jokolo- en muziekgerelateerde vragen. Ik ben zelf geen ster in pubquizen, maar gelukkig kon ik toch wel twee vragen bijdragen aan mijn team!

Oké. Het eten. Op een weekend weg met een groep van dertig mensen verwacht ik eerlijk gezegd een smakeloze spaghetti of een Dominos pizza. Maar credits aan Niek die, hier verkleed als kok Auguste Gusteau uit Ratatouille, daadwerkelijk in een restaurant werkt en een sterrenbuffet verzorgd heeft. Uitgebreide salades, balletjes, diverse zelfgemaakte sausjes, een overheerlijke pasta, Turks brood… We zijn enorm verwend.

Het was een goede bodem voor de bonte avond waarin er een paar fanatiekelingen in hun verkleedkleren een mooi optreden konden verzorgen. Hier zagen we onder andere de zanger van Twenty One Pilots, Ch!pz en het koppel Sandy en Danny. Ik stapte tijdelijk uit mijn rol van Buurman, om in een oversized mannenpak en met een hoge hoed op samen met Taylor Swift het nummer Love Story waar te maken. Daarna heb ik gauw weer mijn buurmanpakkie weer aangedaan, want ik kon mijn Buurman natuurlijk niet in de steek laten!

Na honderd nominaties en een aantal mooie medailles voor het mooiste kostuum, beste rol, leukste optreden etc., gingen de voetjes van de vloer en werd er gedanst en hitjes gezongen of bij het kampvuur gehangen. Waar zou ik de hele avond te vinden zijn geweest? 💃

Naast alle activiteiten, was er tussendoor veel ruimte om lekker met elkaar te kletsen, spelletjes te spelen en lekker te doen waar je zelf zin in had. Dat maakt zo’n weekend heel ontspannen. Ik heb door dit weekend iedereen een stuk beter leren en kennen en ik voelde me nog meer thuis in de groep. Dit weekend had ik voor geen goud willen missen. Volgend jaar ben ik er 100% zeker weer bij!