Over Jokolo

Jokolo is het Jongerenkoor van de Lourdeskerk sinds 1967. Jokolo is ontstaan uit de wens naar meer eigentijdse klanken in de kerk, de zogenaamde beatmissen. Nog steeds verzorgt Jokolo regelmatig muzikale missen in de Lourdeskerk, inclusief zelfgekozen teksten bij actuele thema’s.

Over het Jokolo repertoire

Ons repertoire bestaat uit verschillende muziekstijlen. Van klassiek tot christelijk tot pop. Ook bevat het repertoire meerdere stukken van (oud-)leden van Jokolo. We zingen meestal vierstemmig (soms vijfstemmig).

Combo

De koorzangers van Jokolo worden begeleid door een combo. Ons combo bestaat uit een pianist, bassist en een drummer. Voor sommige stukken pakken zingende leden van Jokolo hun instrumenten erbij, zoals de cello of de dwarsfluit.

In de prijzen

Jokolo zingt niet alleen in de missen in de Lourdeskerk. We zingen ook regelmatig ‘uit’. Dan zijn we te gast in een andere kerk. Daarnaast gaf Jokolo in 2019 voor het eerst een avondvullend concert in de Theaterkerk in Bemmel.

Een van de jaarlijkse hoogtepunten is het Nationaal Jongerenkorenfestival in Rijsbergen. Jokolo heeft op dit festival verschillende prijzen gewonnen. Ook bij de eerste deelname aan de Gelderse voorronde van het Nederlands Korenfestival vielen we direct in de prijzen.

Gezelligheid

Bij Jokolo is gezelligheid minstens zo belangrijk als onze mooie koorklank. We organiseren regelmatig feestjes en andere groepsactiviteiten, hebben elk jaar een thematisch koorweekend of gaan samen op pad.
Na onze repetities op vrijdagavond blijven we tot in de late uurtjes hangen in de kelder van de Lourdeskerk voor onze naborrel. Daar hebben we een prachtige bar met biertjes, wijntjes of fris. Een DJ kruipt altijd wel achter de knoppen van onze geluids- en lichtinstallatie om te zorgen voor nog meer sfeer.