Afgelopen oktober zong ik met Jokolo op het Balk Topfestival in de Doelen in Rotterdam! Het was erg groots opgezet en zo’n grote zaal was nieuw voor iedereen van het koor. Iedereen was super enthousiast om hier te zingen en het beste uit onszelf te halen. Dat vind ik mooi om te zien: ontzettend goed je best doen, maar alleen omdat je er plezier in hebt en niet omdat het moet. Dan kunnen blijkbaar de mooiste dingen ontstaan, aangezien we eerste zijn geworden!

Samen met twee anderen mocht ik solo zingen in het lied Ahavat Olam, een Hebreeuws lied. Ik keek hier wel een beetje tegenop, omdat ik pas een half jaar lid was van Jokolo en geen ervaring had met alleen zingen, laat staan voor zo’n groot publiek. Ik ging wel meteen akkoord met het voorstel van de dirigent Jelle om de solo te gaan doen want het leek me echt te gek. Ik voelde me vereerd dat hij me al zo snel vroeg voor een solo. Het lied zou als derde van de vier liedjes uitgevoerd worden.

De twee liedjes voor de solo kon ik niet zo goed meer nadenken. Ik had gedachten als: “straks sta ik daar, helemaal vooraan, alle aandacht op mij” en dat gaf me spanning. De eerste twee liedjes waren afgelopen. “Daar is het dan. Nu moet ik naar voren lopen. Ik ga. Ik ben er. Blijf rustig.”. De muziek start.

De eerste keer dat we het lied uitvoerden voelde ik nog veel spanning, ondanks dat ik het heel leuk vond om samen met Niek Stegemans en Niek Does de solo te zingen. Gelukkig kreeg ik nog een extra kans omdat we een toegift mochten geven vanwege de winst! Toen voelde ik geen druk meer en heb ik ontzettend staan te genieten op het podium. Ik wist helemaal niet dat ik performen op een podium zo leuk vond om te doen! Ik wilde niet dat het stopte.

Als ik terugkijk op het Balk Topfestival gaan er weer warme gevoelens door mijn lijf. Wat was het spannend, maar wat was het gaaf om te doen! En wat was het leuk om dit met zo’n fijne groep als Jokolo te doen.