event_5-compressorZo af en toe kwam het weer eens ter sprake: een nieuwe website… Ja, die moet er eigenlijk nog wel een keertje komen… Als ie er maar is vóór het volgende lustrum, dat zou wel handig zijn. En zo ging er weer een maand voorbij.

Tot op dinsdag 15 maart 2016 de noodklok werd geluid: de website was gehackt en gekraakt en kwaadwillenden hebben op de server slechte dingen gedaan. De host van onze website was not amused hierdoor en heeft er enorm veel werk aan gehad om de boel weer draaiende te krijgen. Het is immers niet alleen onze website die op die server staat (mijn eigen websites staan er bijvoorbeeld ook). Gevolg was wel dat het CMS-besturingssysteem verwijderd moest worden en er alleen maar kale html-pagina’s overbleven. Hmm, geen visitekaartje dus.

En zo kwam het dat een week later al gewerkt werd aan een spiksplinternieuwe website, geheel opgetrokken in WordPress. Een hele dag en daarna nog vele uurtjes ieder op de thuisbasis hebben we zitten bouwen en schrijven.

Voor mij gaat dit de afsluiting van een tijdperk worden. Sinds het allereerste begin in 2000 dat Jokolo te vinden was op het WordWideWeb was ik de webmiss van het koor. Vijftien jaar heb ik voor dit PR-stukje van Jokolo gezorgd, het wel-en-wee van ons koor de digitale highway op gegooid. En nu ga ik het stokje overdragen. Hopelijk aan iemand die het met net zoveel passie, geduld en ijver zal gaan doen en er net zoveel plezier aan zal beleven.

Wat ik nu ga doen? Mijn eigen websites onderhouden. En hopelijk voor anderen ook bouwen. Sinds begin dit jaar ben ik zelfstandig ondernemer en mag ik met deze hobby geld gaan verdienen. Dus hopelijk gaat de tijd en energie die ik al die jaren erin gestoken heb nu ook wat opbrengen. Ik heb het hoe dan ook altijd met heel veel plezier gedaan (anders had ik het uiteraard ook niet zolang volgehouden)!

Ik wens de nieuwe webmaster/-miss veel plezier en succes met deze taak!

Met groet,

Monique
webmiss 2001-2016