Mediteren is tegenwoordig weer superhip. Elke zichzelf respecterende zakenman volgt wel een cursus Mindfulness om te leren hoe ie het koppie weer onder controle moet krijgen. 

Wikipedia: Mindfulness is een vorm van meditatie of de training daarin waarbij men zich op een niet-reactieve manier bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment. 

Overigens is meditatie is een vorm van spirituele oefening met als doel ‚Äėbewustzijnsverruiming‚Äô, een methode om bepaalde doeleinden te kunnen bereiken. Het wordt vooral in het Hindoeisme en Boeddhisme toegepast. En in de westerse wereld is het een belangrijk onderdeel geworden in het hedendaagse Mindfulness.

Wat heeft dat nou met Jokolo van doen?

Nou, dat weet je pas als je nog even doorleest…¬†

Als we onze ouders mogen geloven is het leven tegenwoordig veel jachtiger dan vroeger. We moeten veel meer. Er is veel meer haast want alles moet ook sneller. We nemen geen rust meer en moeten dat gaan zoeken in methodes als Mindfulness. Iets wat je waarschijnlijk pas gaat doen als het eigenlijk al te laat is. 

Vorige week zondag ging mijn gezin mee naar de mis waarbij Jokolo zong (mijn vorig jaar overleden vader werd genoemd bij de intenties). Ondanks de onrust van mijn 2- en 5-jarige, bleek het voor manlief – een typerend eigentijds type – toch een heel rustgevend uurtje te zijn geweest. De laatste tijd heeft hij veel last van spanningen en dit ene uurtje leek een omkeerpunt in zijn hoofd. Hij kreeg er rust van. Hij ervaarde dit uurtje echt als enorm meditatief.

Beste zakenmannen, -vrouwen, studenten, ouders, en eenieder met een jachtig druk en haastig leven, ik zeg: kom ook een keer! Elke week word je dit moment gratis en voor niets aangeboden. Geen vreemde zithouden, gewoon op een bank (een houten bank, dat wel, maar er liggen ook kussentjes). Je mag zo af en toe even hardop praten, er zijn momenten waarop je even de benen kan strekken en zelfs even een rondje kunt lopen, Er wordt veel gezongen, daar kun je naar luisteren of misschien meezingen.

Kortom, heb jij ook even een rustpuntje in je leven nodig? Kom dan eens naar de kerk!

PS. We zingen weer op zondag 30 oktober.