We hebben het festival misschien niet gewonnen, maar wat het weekend onsĀ gegeven heeft is meer dan goud waard. Zo, dat wilde ik even kwijt. Oh ja, de jury gaf ons een derde plek en de publieksjury vond ons zelfs de tweede plek waard. En ook daar zijn we supertrots op.

Nou kom ik er al zo’n 20 jaar. In 1996 deed Jokolo voor het eerst mee. We hebben wel een aantal jaren overgeslagen, maar dan waren we er wel weer omdat Teens meedeed. Dit jaar deden de leden van Teens voor het eerst mee als onderdeel van Jokolo. Ze wilden heel graag meedoen maar de groep is te klein om echt als koor te kunnen fungeren. Dus heeft Jokolo ze opgenomen in de groep. Het eerste lied (You know better) kwam dan ook uit het repertoire van Teens en werd ook voorgezongen door Teensleden. Ondanks dat het supergezellig was en kunnen ze volgend jaar hopelijk gewoon weer als zelfstandig koor meedoen.

Er gingen ook een tiental leden mee die nog nooit eerder van ‘Rijsbergen’ gehoord hadden. Hoe zij dit ervaren hebben gaan ze zelf beschrijven. Ben daar als ‘ouwe rot’ ook wel erg benieuwd naar. Wordt vervolgd dus!