Koorweekend… Hét weekend van het jaar als ik de verhalen moet geloven. De aankondiging van het thema – Ridders en Jonkvrouwen – was in ieder geval al zeer uitgebreid en bijzonder!

Geleid door waxinelichtjes werden we door de ietswat verwarde verteller Dorus naar verschillende plaatsen in de kerk gebracht. Hier waren wij getuige van het trieste verhaal over Prins Bade die aangevallen werd door de Heks Vampira, zijn vader en grote liefde Jasmine in wanhoop en verdriet achterlatend…

Op vrijdag 16 september vertrokken we als dappere ridders en jonkvrouwen (vanaf toen geheten ‘de Pappenheimers’) naar Liessel (wie kent het niet) om Vampira te verslaan. In Liessel bleek het allemaal goed geregeld! Afhankelijk van of je een ‘ochtendmensch’ of een ‘avondmensch’ was, mocht je een slaapzaal kiezen. Er was des morgens een zeer luxe ontbijt met brood van de bakker én een eitje, en des avonds een bourgondische maaltijd.

Zaterdag hebben we de wilde rivieren van Brabant bevaren in Middeleeuwse Canadese kano’s en voor de grote strijd tegen Vampira getraind op het slag(/cht)balveld. Sommigen onder ons hebben zichzelf overtroffen door ’s nachts het bos in te gaan, op zoek naar de felbegeerde Vampira-Vechtpunten.

Zondag hebben we met onze gouden keeltjes de nabijgelegen nederzetting Asten veroverd en is er een heuse middeleeuwse strijdfilm gemaakt, te zien via de facebookpagina en YouTubekanaal van Jokolo. De zondagmiddag eindigde met een (letterlijk) spetterende finale waarin wij met vereende krachten Vampira te lijf gingen met ogenschijnlijk ongevaarlijke, maar stiekem toch venijnige waterballonnen! Nadat er een ballon precies in het oog van Vampira geknapt was, gebaarde Dorus dat het de Pappenheimers gelukt was: Vampira was verslagen, hoezee! Er volgde een prachtige bruiloft van Bade en Jasmina. Wij tevreden Pappenheimers zijn vervolgens weer teruggereden naar Nijmegen, waar we dit geweldige weekend afsloten met – jawel – friet in De Kelder! Voor mij was dit eerste koorweekend een groot succes; leuke activiteiten, maar ook wat tijd om lekker te niksen, een kampvuur (altijd belangrijk), ook nog even zingen, verrassend lekker eten en een thema dat echt als een rode draad door heel het weekend heenliep.

Koorweekendcommissie, bedankt!

Sophie Brus