Living To Serve Him

 

Zo sterk zouden we het ook weer niet willen uitdrukken, maar het komt wel aardig in de richting. Als je ‘Him’ vertaalt naar ‘Jokolo’ dan. Vele uurtjes zijn erin gestoken: brainen, bouwen, schrijven, herschrijven, of nee we doen het toch weer anders, kopiepeesten (van de oude website waar gelukkig nog een aantal html-pagina’s van bestaan), etc.

Het websiteteam op een creatief moment

Dit is het team dat deze website gerealiseerd heeft: Jelle Roosen als de WordPress-man, Niek Does voor de vormgeving, Fenna Scheltinga als Facebooklink en Monique Peters voor tekst en historie. 

Een stukje geschiedenis

In juni 1998 is de URL ‘www.jokolo.nl’ geregistreerd en sindsdien dus ook in ons bezit. In 2000 is Jokolo online gegaan. Het was hier ook mogelijk om een aantal mailadres met @jokolo.nl te krijgen: info@jokolo.nl was een feit!

Rond 2003/2004 ontstond de behoefte voor een nieuwe website want we wilden er meer mee kunnen doen. Het was toen wat knutselwerk in Dreamweaver, maar ach, voor de tijd zag het er prima uit.

Dat heeft kunnen draaien tot 2011. Een jaar eerder was een werkgroepje begonnen met nieuwe ideeën voor een professionele website. Er werd gekozen voor een open source contentmanagementsysteem (CMS), Joomla. Het was de bedoeling om dat ook de leden hier veel gebruik van zouden gaan maken, maar de ontwikkelingen in internetland haalden ons in. Facebook en WhatsApp maakten deze faciliteiten van Joomla overbodig en zo werd ook deze website alleen voor buitenaf gebruikt. En niet onverdienstelijk want we staan hoog in de ratings van Google.

En dan nu deze spiksplinternieuwe website. Doel: ledenwerving & PR. Niets meer en niets minder. Zo min mogelijk menu-opties – less is immers more – en toch alles kunnen vinden. Onze missie vinden wij geslaagd. Mocht je er toch iets op missen, horen we dat uiteraard graag!